"Na co dzień w Fundacji TS zajmuję się ocenianiem projektów i wniosków zgłaszanych przez organizacje z całej Polski, dlatego też minione szkolenie, które umożliwiło spojrzenie na ten temat "od drugiej strony" i zobaczenie, jak wygląda proces ich tworzenia, uważam za cenne i rozwijające. Cieszę się, że jako pracownicy możemy liczyć na wsparcie firmy w realizacji własnych inicjatyw społecznych oraz zdobywaniu wiedzy i nowych kompetencji".

Na początku tygodnia Sylwia reprezentowała naszą Fundację na wolontariackim spotkaniu szkoleniowym skierowanym do pracowników Totalizatora Sportowego. Dwudniowe wydarzenie poświęcone było m.in. szkoleniu z zarządzania projektami i prawnym aspektom takich przedsięwzięć. Nie zabrakło też ćwiczeń praktycznych, podczas których uczestnicy pod okiem doświadczonego szkoleniowca, mieli okazję krok po kroku stworzyć własne projekty. Na twórców, których pomysł najbardziej przypadł do gustu pozostałym uczestnikom, czekała słodka nagroda. W szkoleniu wzięły udział osoby z różnych części Polski, dzięki czemu uczestnicy mogli podzielić się swoimi doświadczeniami z pozostałymi i nawiązać nowe kontakty, które w przyszłości z pewnością zaowocują wspólnymi inicjatywami.

Serdecznie dziękujemy partnerskiej Fundacji LOTTO za szansę udziału w szkoleniu, dzięki któremu dowiedzieliśmy się o możliwości otrzymania wsparcia na własne dobroczynne inicjatywy. Zapowiada się bardzo owocny rok projektów wolontariatu pracowniczego. Będziemy mieli w tym swój aktywny udział.